Biografie

Biografie

Tess van der Kooij werd op 10 juli 1980 geboren en is, evenals haar vader Hessel, een rasechte Terschellingse. Haar jeugd en haar schooltijd bracht ze door op het eiland, tot ze op haar vijftiende naar Leeuwarden vertrok om de Havo af te ronden. Vervolgens ging ze naar Amsterdam voor een studie aan de Academie voor Communicatie. In 2001 studeerde ze af en ging ze aan het werk bij oa Sony in Badhoevedorp.

Na een aantal jaren Amsterdam begon Terschelling toch weer te trekken. In de zomer van 2004 kwam Tess definitief terug naar het eiland. Sinds die tijd staat ze samen met Hessel op het podium van de Groene Weide.

Het zingen heeft zich bij Tess geleidelijk ontwikkeld. In het begin zong ze zo nu en dan de tweede stem, daarna regelmatig een duet en inmiddels neemt ze solo een deel van het optreden voor haar rekening. Ze werkte o.a. mee aan de concerten van Hessel bij het duinmeertje van Hee, in de Heineken Music Hall, in Thialf en op de strand bij Paal8.In de studio van Hessel coacht en begeleidt Tess met veel plezier en enthousiasme bedrijven die een eigen cd op willen nemen tijdens een Groene Weide cd-project.

En dan is er nu haar eerste eigen cd, een jarenlange wens. En een logisch gevolg van haar ontwikkeling als zangeres en musicus. Tess wil mensen ontroeren. Andere mensen laten genieten, daar is waar het om draait. Dat is haar kick, en daar doet ze het voor.

Voor Tess is creativiteit niets anders dan een ander woord voor vrijheid. Een gevoel dat perfect past bij haar leven op Terschelling.

Contact

Second Moon Production
p/a Duinweg Hoorn 46
8896 KB Terschelling Hoorn


Mail: tess@tess.nl
Twitter: @Tesschelling
Facebook: @Tesschelling